Οι παραλαβές από το κατάστημα γίνονται ΜΟΝΟ κατόπιν παραγγελίας και αξίας από 15 ευρώ και άνω.

Πως να αυξήσετε την γονιμότητα σας.

Πως να αυξήσετε την γονιμότητα σας.

Πως να αυξήσετε την γονιμότητα σας.

Ολο και πιο συχνά ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα στην σύλληψη

Μεταξύ των κυριότερων λόγων είναι ο συγχρονος τρόπος ζωής.Τα σημερινά ζευγάρια αρχίζουν να σκέφτονται να τεκνοποιήσουν όταν η γυναίκα πλησιάζει στην ηλικεία των 35-40 και ο άνδρας περίπου 40 με 45.Αυτο σημαίνει οτι για την μεν γυναίκα έχουν περάσει περίπου 15-20 χρόνια που το αναπαραγωγικό της σύστημα είναι στην ακμη του και για τον άνδρα συμβαίνει περίπου το ίδιο σε λίγο μικρότερη κλίμακα,αφου θεωρητικά μπορει να τεκνοποιεί όσο παράγει σπέρμα,αλλα όσο τα χρονια περνούν αυτο γίνεται όλο και πιο αδύναμο.

  Σε αύτο το κείμενο δεν θα εξετάσουμε τούς λόγους που μπορεί να ελαττωθει η γονιμότητα, αλλα το τί πρέπει να κάνει ενα ζευγάρι για να την αυξήσει και να εχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει σύλληψη.

  Οι γυναίκες θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούν τον οδοντίατρο τους,να ελεγξουν την ομάλη καρδιακή λειτουργία, το βάρος τους ,να κάνουν έναν προγεννετικό ελεγχο ,τεστ ΠΑΠ και εαν είναι άνω των 35 ετών να κάνουν μια μαστογραφία.   

   Περιορίστε την λήψη με την διατροφή ακόρεστων λιπαρών οξέων τα οποια βρίσκονται σε αρτοσκευάσματα,γλύκα,σνακ κλπ ,τα οποια ευθύνονται για υπογονιμότητα(ενδομητριωση και διαταραχές ωορρυξίας).

   Αρχίστε την λήψη φυλλικού ή φολλικου οξέως και οι δύο.Έχει καθιερωθεί πλεον σε γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν ,αλλα και κατα την αρχή της εγκυμοσύνης αφου προστατεύει το έμβρυο από γεννετικές ανωμαλίες.Στον άνδρα περιορίζει τις χρωμοσωμικές ανωμαλίες στο σπέρμα αυξάνοντας ετσι την γονιμότητα.Στις τροφές το συναντάμε στα σπαράγγια ,στο σπανάκι και στο μπρόκολο. 

   Προχωρείστε σε γενίκο έλεγχο( Α.Μ.Η ,σαλπιγγογραφία και σπερμοδιάγραμμα) ο οποιος σε περίπτωση κάποιου προβλήματος θα σας γλιτώσει απο περιττές προσπάθειες για σύλληψη που θα σας καταπονίσουν ψυχολογικά.

   Βάλτε το γέλιο στην ζωή σας.Βοηθά στην παραγωγή ενδορφινών που βοηθουν στην γονιμότητα,ενω το αγχος προάγει την παραγωγη κορτιζόλης και αδρεναλίνης που την εμποδίζουν.

   Εχετε περισσότερες σεξουαλικές επαφές το πρωί και όχι το βράδυ.Το πρώι το σπέρμα είναι πλουσιότερο σε σπερματοζωάρια.Κόψτε το κάπνισμα.Ερευνες δείχνουν οτι μειώνει την γονιμότητα απο 13 έως 40%.Περιορίστε το αλκοολ το οποιο σε μεγάλες ποσοτητες δημιουργεί υπογονιμότητα.

   Γυμναστείτε με μέτρο.Μια καλη φυσική κατασταση και για τους δύο θα βελτιώσει την καλή οξυγόνωση του σώματος που θα περιορίσει την οξείδωση και την παραγωγή ελευθέρων ριζών που προκαλούν καταστροφη του σπέρματος.

   Περιορίστε την χρηση Η/Υ και κινητων τηλεφωνων.Η ακτινοβολία που εκπέμπουν οι συσκευές αυτές λειτουργεί ανασταλτικά στην συλληψη.Μην ακουμπατε τις συσκευες αυτες οταν τις χρησιμοποιειτε κοντά στα γεννητικά σας οργανα.Καλό ειναι επίσης οι ανδρες να αποφευγουν τα πολυ στενα εσωρουχα και τα πολυ ζεστά μπάνια.

   Ο υπνος θρέφει τα μωρά ,αλλα και αυτους που προσπαθουν να τα κανουν.Προσπαθειστε να ξεκουραζεστε αρκετά.Κρινεται αναγκαίο να κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες καθημερινά.Αποφύγετε την πλουσια σε υδατάνθρακες διατροφή που προκαλει την παραγωγη ορμονών που προκαλουν διαταραχες στην ωορρυξία ειδικά στις γυναίκες με πολυκυστικές ωοθηκες.

   Ενημερώστε τον Ιατρο σας για αγωγες που μπορει να έχετε κατά νου να ακολουθησετε.Φροντίστε να συμβουλεύεστε καποιον ειδικο πάντα για απορίες που προκύπτουν.Συζητείστε με τον συντροφό σας το προβλημά σας και σιγουρα συντόμα θα δείτε την ζώη σας να αλλάζει προς το καλύτερο.

  Τεκνάκης Γιάννης Φαρμακοποιός

Γενική Ταχυδρομική