Οι παραλαβές από το κατάστημα γίνονται ΜΟΝΟ κατόπιν παραγγελίας και αξίας από 15 ευρώ και άνω.

8 Μαρτίου μια μέρα αφιερωμένη στη γυναίκα

8 Μαρτίου μια μέρα αφιερωμένη στη γυναίκα

8 Μαρτίου μια μέρα αφιερωμένη στη γυναίκα

Λέγεται ότι η μερα αυτή καθιερωθηκε να εορτάζεται για την ανεξαρτησία ,την ισότητα και την ενδυνάμωση των γυναικών. Βέβαια με τα χρόνια η κεντρική ιδέα της ημέρας αυτής άρχισε να εξαερώνεται, και έχει γίνει απλώς μια ευκαιρία να εκφράσουν οι άνδρες την αγάπη τους για το ωραίο φίλο.

Γιατί όντως υπάρχουν άνδρες που αγαπούν και νοιάζονται πραγματικά για την γυναίκα. Δεν αρκεί μόνο αυτό όμως! Πρέπει και οι γυναίκες να μάθουν να αγαπούν τον εαυτό τους και πάνω απαλά το σώμα τους. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα καθαρά γυναίκειο πρόβλημα που ταλανίζει την σύγχρονη γυναίκα τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς πρόκειται για τον καρκίνο του μαστού. Ακούγεται ότι οι 9 στις 10 γυναίκες παγκοσμίως θα εμφανίσει καρκίνο σε κάποια φάση της ζωής της.

Μπορεί να είναι συχνή η εμφάνιση του , εάν όμως διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να θεραπευτεί. Για το λογά αυτό όλες οι γυναίκες ανεξάρτητου ηλικίας πρέπει να ενημερώνεται σωστά από ειδικούς. Η γρήγορη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση (δηλαδή την ψηλάφηση), τη ετήσια μαστογραφία που οι ειδικοί την συνιστούν μετά από την πρώτη εγκυμοσύνη και την ειδική εξέταση από τον γιατρό. Η νίκη της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού επιτυγχάνεται μόνο με την ιατρική έρευνα, την ενημέρωση και την πρόληψη. Αν σκεφτούμε ότι όλοι στο κοντινό περιβάλλον μας έχουμε κάποια γυναίκα φίλη, συγγενή που έχει νοσήσει ή νοσεί από καρκίνο του μαστού, καταλαβαίνουμε το μέγεθος του προβλήματος και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η πρόληψη.

Δεν είναι τυχαίο το ρητό του Ιπποκράτη «κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν», που είχε διατυπώσει πριν από χιλιάδες χρόνια. Αυτή πρέπει να προβληματίσει σήμερα και το σύγχρονο άνθρωπο καθώς είναι πιο επίκαιρη από ποτέ! Η διακοπή του καπνίσματος, η γυμναστικη, η σωστή διατροφή, ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ, η αποφυγή των καρκινογόνων παραγόντων του περιβάλλοντος και η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο συμβάλλουν θετικά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Γενική Ταχυδρομική